Zatvori Eglen kutiju Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zelim da kazem!!!
Posted 09 February 2008 - 02:55 AM
Posted 10 April 2008 - 03:16 PM
pozdrav svima caooo nekako je postalo pusta ova nasa stranica, Sad Undecided a to je jer vecina LISKOVCANA vise posjecuju radio zemljotres i neke dr nego ovu thumbsdown ,ok posjetim i ja zadnje vrijeme,al ipak ljepse je da se druzimo sa svojim liskovcanima nego s tamo nekima sa strane,bar ja tako mislim da nije suljage,nebi ni ovo malo opstalo,suljagaaa bow bow oki zivio
Zelim da Kazem da nisi ovog puta u pravu Mia...Ja posjecuje stranicu radia Zemljotres vec dvije god i nizbog koje druge stranice je nebi prestala posjecivati.To je stranica na koju sam prvi put dosla...zapravo bila je prvo Kladusa.net,mada su one isto.
Uvjek sam prizeljkivala da i nas Liskovac ima tako nesto jer tu je moja raja,rodjaci,prijatelji.Tako da mi se zelja ipak ostvarila i nas Liskovac je dobio svoju stranicu.To nebi ni znala da mi nije javio Esmir koji je bio isto na stranici RZ.
Nema Mia Liskovcana tamo puno....zapravo sem tebe i jos njih dva....nije bio niko...A gdjesu nasi Liskovcani i zasto se toliko vazni prave ja to neznam....Sa mnogima se nemoze normalno pisati....sve nesto silno.
Ja ne provodim puno vremena ni tamo ni ovdje....kad dodjem ovdje nikog nema i sta da pisem sama sa sobom....ne bome ja navijem radije.."Radio Zemljotres" koji ima najbolji program i muziku i za poslom... :dance3: :dance3: :dance3:
Posted 23 October 2008 - 06:03 PM
Posted 24 October 2008 - 11:47 AM
Fiko,kakve svadje spominjes???Gdje ti vidis u mom textu svadju il nesto sto na to upucuje????
Ovo sto sam napisala,je napisano prije nekih par mjeseci,i to sam napisala tek onako jer sam se pitala sta je s nasom stranicom,odjednom su skoro svi korisnici postali manje aktivni na njoj.
Nisam s tim mislila nista lose,jer i sama posjecujem mnogo drugih stranica,a zadnje vrijeme posjecujem svakodnevno i radio zemljotres,i svidja mi se ta stranica,tamo sam upoznala dosta prijatnih osoba.
A kad sam rekla:"neke osobe" nisam s tim mislila na Jasnu,il na neku odredjenu osobu.Ok mozda sam se tako izrazila u tom postu,al nisam uopste nista lose s tim mislila.
Jer ne moze niko nikom da ogranicava sta ce da posjecuje na netu.
Nit mi je to bila namjera,kako rece i sama posjecujem mnogo drugih stranica,bas zbog toga,sto je nasa stranica ovdje zadnje vrijeme uvijek pusta,i nemas se vise s kim dopisivat,ne mozes pisat sam sebi.Samo sam htjela skrenut paznju na to,da ne bismo trebali skroz zapostaviti liskovac net,i ovo se molim lijepo odnosilo na osobe koje osobno poznajem,i s kojima se druzim,a ne na TEBE il na neke druge koji su na drugim stranicama aktivni.
i ja tebe "uljudno" pozdravljam
De barni ovdje: http://www.omladina....saj-ovu-tisinu/
KAE HASE HUSI:-) http://www.youtube.c...feature=related
Posted 25 October 2008 - 02:50 AM
Iskreno da kazem,voljela bi ja kad uhvatim vremena upalim pc,
da dodjem ovdje a ono puno drage raje...pisemo,saznajemo jedni o drugima,
gdje smo,sta radimo,kako smo itd...
Ja eto posaljem poruku nekom kog znam...komsiluk....ali od neki osoba ni
odgovora....Zasto u cemu je problem...pa do juce smo se druzili...
I svi smo rasuti po ovom svijetu.
Zemljotres je nesto posebno i raja na Zemljotresu....Koliko je osoba sa kojima
se druzim,dragih osoba iz Slovenije i Njemacke otislo i posjetilo moju majku
i uvjek pitaju za nju i pozdravljaju je....
Osobe koje neznam,mozda nikad necu upoznati ali oni su mene obradovali,
uslikali mi sve sto se uslikati moze i poslali.
A ovdje iskrena da budem sem Nirfeta i Mije,skoro se pa nisakim nemoze
pisati...Pokusala sam ja....vidi se pojim kom. koliko sam ovdje bila a pogotovo
na onoj staroj straniciali dzaba....Nije vrijeme u pitanju,jer za sve se moze naci
malo vremena...sta je...to neznam....
Ipak se ja nadam,da cemo se ipak iskupiti i druziti onako pravo...
ako nista udruzicemo sa radio Zemljotres...ono je stranica za primjer...
Posted 25 October 2008 - 08:39 AM
Iskreno da kazem,voljela bi ja kad uhvatim vremena upalim pc,
da dodjem ovdje a ono puno drage raje...pisemo,saznajemo jedni o drugima,
gdje smo,sta radimo,kako smo itd...
Ja eto posaljem poruku nekom kog znam...komsiluk....ali od neki osoba ni
odgovora....Zasto u cemu je problem...pa do juce smo se druzili...
I svi smo rasuti po ovom svijetu.
Zemljotres je nesto posebno i raja na Zemljotresu....Koliko je osoba sa kojima
se druzim,dragih osoba iz Slovenije i Njemacke otislo i posjetilo moju majku
i uvjek pitaju za nju i pozdravljaju je....
Osobe koje neznam,mozda nikad necu upoznati ali oni su mene obradovali,
uslikali mi sve sto se uslikati moze i poslali.
A ovdje iskrena da budem sem Nirfeta i Mije,skoro se pa nisakim nemoze
pisati...Pokusala sam ja....vidi se pojim kom. koliko sam ovdje bila a pogotovo
na onoj staroj straniciali dzaba....Nije vrijeme u pitanju,jer za sve se moze naci
malo vremena...sta je...to neznam....
Ipak se ja nadam,da cemo se ipak iskupiti i druziti onako pravo...
ako nista udruzicemo sa radio Zemljotres...ono je stranica za primjer...
:beba: :pubim: :pubim: :ruza: :ruza:
Posted 30 October 2008 - 12:26 PM
I onda neko kaže da sam ja ?udovište jer nisam sigurna da želim djecu. Kako djetetu objasniti da su neki ljudi jednostavno zli. Ili, nedajbože da ja rodim takvo ?udovište!
I onda neko kaže: "Ja volim djecu" Kakvo licimjerstvo! Ja volim ljude. Ne moraju to biti baš mladun?ad.
Ahhh! Da sam bar naišla malo kasnije da ga dokraj?e da se onako ne pati.
Posted 30 October 2008 - 05:50 PM
Posted 03 November 2008 - 05:17 PM
I onda neko kaže da sam ja ?udovište jer nisam sigurna da želim djecu. Kako djetetu objasniti da su neki ljudi jednostavno zli. Ili, nedajbože da ja rodim takvo ?udovište!
I onda neko kaže: "Ja volim djecu" Kakvo licimjerstvo! Ja volim ljude. Ne moraju to biti baš mladun?ad.
Ahhh! Da sam bar naišla malo kasnije da ga dokraj?e da se onako ne pati.
E Halida i ja se vise puta pitam,zasto djeca postaju sve zlobnija,bas cudovista,kako kazes...
Jer tako nesto,da djete uradi,ne mogu da vjerujem.Mi kad smo bili djeca,mi bi kupili
male golubcice,ako bi ih neko bacio sa tavana i onda bi ih hranili...to smo mi djeca radili.
Imam dvoje djece,vole zivotinje ali cinimi se ne dovoljno.Vise puta sam uhvatila svog sina,
kako onako prsticima,tare mrave.Ja znam da su to mnoga djeca radila ali ja njemu ne
dozvoljavam da to radi.Govorila sam mu da mali mrav voli da zivi,da je njegov zivot tezak,
jer samo radi.Uspjela sam,razumio me i neradi to vise.
Mislim da ove igrice kvare nasu djecu,sve su pune nasilja.Ali i to sam donekle uspjela
rijesiti.Kupujem jednu vrste igre na kompjuteru sa zivotinjama.Kupi zivotinju kao lutku
ili kako bi vec nazvala,na njoj ima broj,sa kojim se vodi i registruje.O toj zivotinji se mora
brinuti....Hranu i sve ostalo nabaviti,jer ono sto ima,to je samo malo,ostalo mora sam.
Svaka od tih zivotinja ima svoju sobu i svaka ima svoje ime.
To se zove WEBKINZ i mogu reci,da mi je djete puno bolje,kako ima to a ne one goropadne
igrice,koje su sve gore i gore....
Djete koje nema milosti dok je maleno,bio to mali mrav ili mali golupcic,sigurno nece
imati milosti ni prema kom,kad bude odrasla osoba....
Posted 03 November 2008 - 08:06 PM
Posted 03 November 2008 - 08:33 PM
hehe ZUHDIJE :D goood :ok: lijepo je kad jedan muskarac ima "STISKA" reci svojim prijateljima ovako javno,VOLIM VAS goood
vecina se muskaraca stidi toga,hajde decki evo ZUDO je probio zid,sad vi navalite,da vidimo koliko se volite :flowers: :D
Posted 05 November 2008 - 09:39 PM
E Halida i ja se vise puta pitam,zasto djeca postaju sve zlobnija,bas cudovista,kako kazes...
Jer tako nesto,da djete uradi,ne mogu da vjerujem.Mi kad smo bili djeca,mi bi kupili
male golubcice,ako bi ih neko bacio sa tavana i onda bi ih hranili...to smo mi djeca radili.
Imam dvoje djece,vole zivotinje ali cinimi se ne dovoljno.Vise puta sam uhvatila svog sina,
kako onako prsticima,tare mrave.Ja znam da su to mnoga djeca radila ali ja njemu ne
dozvoljavam da to radi.Govorila sam mu da mali mrav voli da zivi,da je njegov zivot tezak,
jer samo radi.Uspjela sam,razumio me i neradi to vise.
Mislim da ove igrice kvare nasu djecu,sve su pune nasilja.Ali i to sam donekle uspjela
rijesiti.Kupujem jednu vrste igre na kompjuteru sa zivotinjama.Kupi zivotinju kao lutku
ili kako bi vec nazvala,na njoj ima broj,sa kojim se vodi i registruje.O toj zivotinji se mora
brinuti....Hranu i sve ostalo nabaviti,jer ono sto ima,to je samo malo,ostalo mora sam.
Svaka od tih zivotinja ima svoju sobu i svaka ima svoje ime.
To se zove WEBKINZ i mogu reci,da mi je djete puno bolje,kako ima to a ne one goropadne
igrice,koje su sve gore i gore....
Djete koje nema milosti dok je maleno,bio to mali mrav ili mali golupcic,sigurno nece
imati milosti ni prema kom,kad bude odrasla osoba....
[/quote]
Ehh, Jasna, dok je takvih majki kao što si ti bi?e i normalne djece. Svaka ?ast. Danas je ADHD poreme?aj svakodnevnica. To su ti ona djeca koja su "strašno dosadna" u školi, nemirna su i u suštini su o?ajni?ki željna pažnje. Ako se pravilno postaviš, divna su, ali ako im se obratiš hladno ili oštro, ?as ?e pretvoriti u pakao. Baš takva djeca, ako su kod ku?e prema njima grubi, postaju agresivna i surova. Dijete koje majka zapostavlja ne može biti zdrava kompletna li?nost, a današnje majke su...ne znam koji bih izraz upotrijebila. Jednostavno ne obra?aju pažnju i ne ovažavaju svoju djecu. Svjedok sam više situacija kad dijete pokušava nešto pitati majku, koja gleda neku sapunicu ili onako belji bez nekog interesa okolo, a ona ga totalno ignorira. I na kraju, ne sam da dijete ne?e uspjeti postaviti pitanje, nego ?e dobiti batine što dosa?uje. Meni, koja to posmatra iz dje?ijeg ugla, je to strašno. Pobogu zašto prozvode djecu, ako ne uživaju u njima???
Nije dijete neka stvar koju negdje trebaš postaviti i uzeti kad ti zatreba, i koja kad napuni 18 godina kao pritskom na ?arobno dugme pretvara se u intelektualca.
Posted 06 November 2008 - 05:25 PM
Posted 15 November 2008 - 06:04 AM
o nekom odgoju djece,pogotovo kad se nadjes u tudjini,
gdje je odgoj kroz drugaciji nego nas,mislim nacin na koji
su nas roditelji odgajli.
Kod nas je radila batina a ovdje radi rijec u cem je razlika,
pa svima nam je jasno da je razlika velika.
Ja za ovih deset i vise godina jos ne vidjeh svojim ocima
da je neko djete sutnulo psa, gadjalo vjevericu kamencicima
ili slicno...Nekazem da nema ali ja vidjela nisam.
Nemora svako djete da voli zivotinje ali ako nije odrastao
u sredini tj. kuci u kojoj nema nasilja,psovke,galame i sl.
ja vjerujem da ce takvo djete puno drugacije biti.
Ja nekazem da nisam odrasla u kuci u kojoj nije sveg tog bilo
ali eto ja sam igrom slucaja voljela zivotinje pa se nisam iskihivala
na njima ali jedna vrsta histericnosti je ostala(Nazalost)
Amerikanci jesu cudni ljudi ali su skroz drugaciji od nas...
Oni vec sa malom bebom pocnu da pricaju,pa tako dalje i dalje.
Nije ni kod njih sviju isto....sigurno ce neko reci...koliko je ubica tu,
lopova,kriminalaca...to je tacno ima ih....ali opet od kakvih roditelja...
To su djeca bez jednog ili oba roditelja koja su odrasla na ulici...
djeca bez roditeljske ljubavi...
Ja ne uzimam ovje nikog za primjerim,niti mislim na kog...licno kazem
ono sto mene ponekad pocne da muce....
Ponekad pozelim da uzmem sistem odgoja mojih roditelja i onda shvatim
da to nije u redu...batine ne rijesavaju nista...Djete nece uzvratiti nazad tebi
jer nesmije ali zato hoce,slabijem od sebe...bio to mali mrav ili golubcic...
To je ono sto natjera nasu djecu na to....
Zaboravim ja na batine i svoju ponekad nevaljalu djecu pozelim kazniti rijecima,
da im zabranim neke stvari ali nazalost kratko traje....
Isto kao moj otac sto bi se brzo naljutio,nas izmlatio i za par minuta bi ti sve dao.
To opet nije bilo to....mi bi postali gori...moja bi djeca bila gora jer su znali da cu da
popustim....
Znaci ni galama nije bila rjesenje a batine ovdje ne prolaze,jer se ovdje nesmiju
koristiti ali ni one rijesenje nisu bile...ujedu kao rijeci ljutnje,galame ali brzo
prodju.
Sa djecom treba od malene i to blagim rijecima i tad ces imati djete
a ne zvijer...sad nemslim zvjer ko zvjer...mislim na narav....djete ce biti blage
naravi a to je mnogo bitno u zivotu....

Logiranje
Registriranje
Pomoć

MultiQuote