Sam tekst ima smisla i cisto sumnjam da se to bas njemu desilo ,vise je to sto cuje svaki dan oko sebe.
Ima neki stvari koje haman pa jebu i mene ,sa oprostenjem.
Ima stvari sto jebu i mene, npr (tesko mi je naci tacne izraze za mnoge od ovih stvari, na zalost nikad ne koristim nas jezik na nekom nivou, mozda izmislim neku rijec ovdje hehe):
- zdravstveno osiguranje, kako se korporacije bogate dok ljudi ispastaju i umiru... iako se to moze vrlo lako eliminisati tako sto bi se eliminisao "srednji covjek" tj. korporacije koje prodaju to osiguranje.. potpuno su nepotrebne i samo rade zlo i pljackaju sirotinju.
- to sto se Amerika mijesa u tudji biznis, i sto sire carstvo da bi se pljackarosi jos vise bogatili
- zakon, vlast i pravda... umijesto da drzava trosi pare na programe sto pomazu drustvu i rjesavaju probleme, oni trose pare na ciljeve super mocnih familija i korporacija, a pravda se sva svodi na jako stroge mjere i duge zatvorske kazne...covjek ne moze naci pravde u Americi osim ako je bogat.. a sirotinja, oni kojima treba pomoci tako sto bi se razvili razni programi za bolji zivot, obrazovanje, i slicno, da bi umjesto da se bave kriminalom ili zaglavljuju u zatvor zbog sitnica, mogli da postanu funkcionalni i vrijedni clanovi drustva
- mrznja i strah - rasizam, homoseksualizam, sekizam
- moc medijskih magnata i nacin na koji neobrazovano stanovnisto opsjednuto masivnom konzumacijom (koja i sama prevazilazi iz moci ovih medija), slijepo slusaju i prate sta im mediji kazu jer ne posjeduju znanje da bi mogli sami razluciti istinu od lazi i manipulacije
- sistem viseg obrazovanja, svugdje u svijetu covjek moze uraditi test i otici na najbolju skolu, ovdje to mozes postici samo nekon srecom da si manjina i da te skola pokupi tako da bi mogli paradirati kako su plemeniti i pomazu manjinama, dok je u stvari kvalitetno obrazovanje samo dostupno bogatima
- sistem dviju politickih stranaka, koji osigurava da ce ovakva manipulacija i vlada od strane jako jako jako bogatih i zlih familija (k'o u filmovima, nije laz) da obstane jos daleko u buducnost.. dok bi vise stranacki sistem dopustio da interesi mase budu zastupljeni.. ali no..
- zagadjivanje okolisa i Americki stav o tome
I tako dalje.
Za razliku, ovaj autor iznad je samo ispoljio hrpu frustracija i pokusao to prodati kao neki izmuceni filozof i pijesnik.. vecina onog sto je rekao je cisto sranje - njegove vlastite nesigurnosti i mrznje.

Logiranje
Registriranje
Pomoć

MultiQuote